Archive for April, 2008

Iar m-am agitat

Nu m-am putut abtine…. Soorrry…

Aici http://sorin-tudor.ro/traficro-new-vs-returning/ am citit ca trafic.ro a introdus o noua statistica, a carei necesitate a descoperit-o in urma intensivelor cercetari de piata pe care le-a intreprins: arata vizitatorii noi vs. vizitatorii reveniti. Va recomandam sa comparati noua lor inventie cu rapoartele oferite by default de statistics.ro. Incercati toata categoria de rapoarte numita “Vizitatori”.

Iata lista:

Vizitatori zilnic (compara vizitatorii noi cu cei totali)
Vizitatori saptamanal (vizitatorii noi, vizitatorii unici saptamanali si suma vizitatorilor unici zilnici)
Vizitatori lunar (la fel ca mai sus, dar grupati dupa luna)
Vizitatori din Romania (evolutia dupa zi a vizitatorilor din Romania in comparatie cu cei totali)
Dupa numar de vizite (distributia vizitatorilor dupa numarul de vizite)
Dupa numar de zile (distributia vizitatorilor dupa numarul de zile distincte in care ai vizitat site-ul)
Dupa numar de saptamani (distributia vizitatorilor dupa numarul de saptamani in care ai vizitat site-ul)
Dupa numar de luni  (la fel ca mai sus, dar dupa luni)
Reveniri – saptamanal (revenirile vs vizitatori grupat dupa saptamana)
Reveniri – lunar (revenirile vs vizitatori grupat dupa luna)

Well, ce sa mai zic, mai asteptam un an, doi…. apoi ne apucam si noi de imbunatatiri.

Cum sa fac SPAM ?

Pe bune. Vreau si eu foloase necuvenite si castiguri fara munca. Am incercat o data, mai demult, si am avut o mare dezamagire. Din cele 700 de mailuri pe care le-am trimis, doar vre-o 40 au trecut de filtrele instalate de victime sau de yahoo/google/etc.
(de fapt, mint: cei 700 de jertfiti erau clientii buygames.ro care doreau sa primeasca noutati)

Pana mai studiez, iata si topul provizoriu, il voi mai updata:

 1. ejobs (Liviu Dumitrascu)
 2. Newsletter urbaNNews  – asta e campionul. CE DRACU’ E VRAJITORUL.EU ???????
 3. News Buk.ro
 4. Echipa sunapemobil – astia ce vor ?
 5. RadioLynx
 6. Newsletter-pctv.ro – “PCTV este primul portal video care emite nonstop pe PC si pe mobil”
 7. Nis Comercial
 8. acreditare-iso.ro
 9. WestFloor – solutii complete de pardoseli ?
 10. Memento: vreau_pupici vrea sa fie prietenul tau/prietena ta
 11. mrsoft.ro
 12. Luiza Juganaru – Sea Line Travel
 13. Institutul Eurocor
 14. Innocentive, Inc.
 15. HR-Romania
 16. EvoTv.ro
 17. DaMaiDeparte.ro
 18. AutoNews.ro

Gata cu scandalul

Acum ca m-am linistit si aburii propriei mele isterii s-au disipat in atmosfera, o sa ma intorc la munca: doua noi aplicatii se pregatesc sa iasa la lumina si cam toate magazinele noastre se pregatesc de o reorganizare temeinica. Asa ca, cel putin deocamdata, se va lasa linistea peste cartusul tras catre trafic.ro.

Purificarea spirituala

Un post mai vechi care m-a frustrat, este: http://www.ecostin.com/statisticsro-varza-cu-carne.html

Am trecut prin dilema de alegere intre moral si legal intre autoritatea bisericii si cel al tribunalului. Noi am ales tribunalul, trafic.ro a ales biserica. E adevarat, toti hotii neprinsi sunt cinstiti dupa canoanele tribunalului, dar nu scapa de omniscienta divina, dar, sa nu uitam, atotcunoasterea nu face parte dintre atributele naturale ale oamenilor. Neputand postula granita dintre moral si imoral, noi, laicii, am inventat legile.

Trafic.ro, in loc sa ofere o blanda ghidare ecleziastica, a preferat sa divina o mica inchizitie. Iar rolul de refugiu al bietilor pirati si a micilor amatori de site-uri porno, nehaituiti de lege, a fost preluat de statistics.ro.

Probabil ca exista autoritati care ar trebui sa reglementeze continutul lor. Pai sa-si faca treaba; daca vor sa stie de unde sa inceapa, sa ia de sus in jos site-urile din topurile speciale publicate de statistics.ro. :)

Desteapta chestie blogurile aste, dom’le

Nu-s un blogger cu experienta. Am fost impresionat de cat de repede mi s-a raspuns la unul dintre posturi. Primul raspuns a venit in mai putin de 10 minute de la instalarea blogului. Gee, that’s great.

O cunostita de-a mea spunea, inspirata de ineptie, ca oricine e important trebuie sa aiba blog. Si vad ca lumea se conformeaza. Doar ca nu toti au ce spune. Eu, de exemplu, nu prea am.

Trafic.ro copiaza Statistics.ro

Il scriu si aici, sa fie.

Bucuresti- 03 Aprilie 2008 – Trafic.ro continua sa se inspire din functionalitatile Statistics.ro

In 2006, All4Web Internet Solutions a lansat Statistics.ro, o solutie gratuita de analiza statistica a traficului web, proiectul fiind sustinut si realizat in colaborare cu iNES. La finalul anului 2006 serviciul a fost imbunatatit oferind peste 80 de rapoarte distincte, Statistics.ro fiind capabil sa afiseze cele mai fine detalii despre vizitatorii site-urilor monitorizate. Printre capabilitatile cele mai avansate amintim urmarirea campaniilor publicitare, contorizarea ratelor de conversie a diferitilor refereri, si compararea rezultatelor campaniilor publicitare in raport cu conversiile generate. In concluzie, daca este folosit corect, Statistics.ro se prezinta un instrument de marketing complet.

Citeste tot post-ul

Comentarii la comentarii

Tot din blogul d-lui Mircea Scarlatescu:

Interesant cum un om care se considera un etalon al eticii, ca raspuns la articolul meu, articol care atinge imaginea unui produs al firmei pe care o reprezinta, prefera sa ma atace personal. Logic mi s-ar fi parut ca, inarmat cu superioritatea pe care i-o confera banii Netbridge-ului, sa demonteze clar si calm orice articol “rau-voitor”. S-apoi, de ce ar vrea sa dea sfaturi de comunicare concurentilor ? Daca-s prosti (concurentii), lasa-i sa moara pe limba lor.
N-am sa-l atac si eu personal, desi, unui pusti in faza scutecelor i s-ar fi permis destul de multe. (si ar fi fost si distractiv)

Mesajul la care ma refer este:

 1. Sorin Tudor:
  @ Mircea,Fara suparare, dar cine sunt concurentii cui?! :) ) Serios, respect munca fiecaruia, dar este extrem de dificil sa imi imaginez cum un Tico ar putea fi considerat concurentul Ferrari…Imi cer scuze pentru comparatie tocmai pentru ca, repet, respect munca fiecaruia. Insa, dincolo de umor, “stirea” semnalata de tine evidentiaza cum unii dintre romani sunt gata sa se acopere de penibil doar pentru a fi bagati in seama.Si, din nou sincer: sfaturi de comunicare pot fi date unor oameni care reusesc sa depaseasca aceasta etapa. Altfel e ca si cum ai incerca sa inveti bunele maniere un pusti care n-a trecut de etapa scutecelor…

Comentarii la articol

Am avut dreptate, am fost amendat. In continuare voi vorbi despre discutia ivita aci: http://www.scarlatescu.ro/2008/04/03/monitorizam-contorizam-raportam/

In primul rand, trebuie sa-l intreb pe domnul Scarlatescu de ce nu mi-a aprobat comentariul in care am raspuns mesajelor concurentilor mei. Nu de alta, dar am irosit 20 de minute din viata pentru ca sa-mi fac blog si, culmea, un blog pe care-l cheama stupid.ro.

Mesajul meu era:

Statistics.ro nu se recomada “cel mai…”, nici primul, nici alte atribute magulitoare; ne cunoastem pozitia, stim cine e concurenta, stim ce putem si ce nu putem face iar politica noastra vis-a-vis de trafic.ro nu este: “trafic.ro e prost, statistics.ro e destept”. Trafic.ro are o traditie, o experienta, si ar fi necuvincios sa le-o negam. Chiar daca am acceptat sa contorizam orice site romanesc, fara interdictii puritane, cred ca de-a lungul timpului am demonstrat ca nu ne place (si nu avem nevoie) sa aruncam cu mizerii – asta ca sa raspund acuzatiei domnului Sorin Tudor.

Citeste tot post-ul

Ce tampenii fac

Acum ceva timp, am lansat un articol destul de acid pentru a puncta niste diferente intre statistics.ro si trafic.ro. http://www.comunicatedepresa.ro/Trafic.ro_copiaza_Statistics.ro~MzY0MDI . Multi o sa zica ca nu e bine ce am facut, si multi o sa aiba dreptate.

Prieteni bine intentionati si cu multa experienta in marketing mi-au explicat ca strategia pe care am abordat-o e pierzatoare din start, si, culmea, au si argumente. Ba chiar si sugestii, pe care, voi incerca sa le aplic. Dar strategia corecta cere o asa mare rabdare….

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

In semn de respect pentru munca oamenilor de la wordpress, am lasat acest post aici. Partea cool e ca toti spammerii cauta textul “Hello World” pe bloguri, sperand ca e loc de mesaje promotionale. Asa ca m-au umplut de comentarii intersante.