Archive for May, 2008

Oul sau gaina ?

Definitiv, intai a fost oul. Demonstratia e simpla: oul poate sa fi suferit un mic accident genetic dar e cam improbabil ca o gaina vie sa pateasca acelasi lucru. Daca un bâtlan cu o vrabiuta fac dragoste, mix-ul genetic va fi un ou care ar putea descende intr-o gaina.

Si de aici urmatoarea problema: ce inseamna “un mare blogger” ? Poate cineva fara istorie, fara realizari personale sau profesionale impresionante sa fie considerat mare blogger ? Poate ca un scriitor ratat sau inca nerealizat poate fi considerat blogger. Dar un IT guy ?

Romtelecom

Intai s-o stricat net-ul….

Tot respectul: au venit doi baieti, s-au chinuit vre-un ceas in genunchi sa repare modemul ascuns pe sub dulap si n-au vrut sa ia “de-o bere, ceva”. Nu frica de reguli i-a manat sa reziste tentatiei, n-am vazut vre-un regret in ochii lor si nici vre-o ezitare; refuzul a fost normal, categoric, si ghidat de mandrie.

Poate asa incepem sa ne civilizam, sa refuzam sa luam ce nu ni se cuvine. Poate, cu timpul, ne vom obisnui sa nu ne simtim vinovati daca nu “le lasam ceva”. Eu le recomand baietilor aia sa-si schimbe cariera, sa tina cursuri de normalitate la care sa participe toti medicii, si, mai ales, asistentele medicale.

Critici

Suntem consecventi in incercarea noastra de a “tine aproape” cu utilizatorii nostrii.
Aici: http://lashop.ro/?p=19

I-am raspuns, sunt curios de reactie si daca va fi aprobat.

raspunsul aici, just in case:

Site-ul dumneavoastra a fost incorect contorizat pentru ca, la inregistrare, nu ati specificat alias-ul “lashop.ro”. Astfel, se contoriza doar http://www.lashop.ro nu si http://lashop.ro. Am modificat noi datele si de acum contorizarea va functiona corect.

Partea cu resetul din timpul zilei s-a intimplat o singura data cand intreg datacenter-ul INES a fost doborat de o pana de curent imputata Electrica S.A.

In ce priveste identificarea, noi folosim (la fel ca si google analytics, xiti si, mai nou, trafic.ro) serviciile oferite contra cost de o companie specializata. Din milioane de adrese ip, exista cateva care sunt incorecte, iar Romania nu este in topul acuratetii si transparentei. Din nefericire, adresa dumneavoastra IP face parte din categoria celor cu probleme.

 

More SPAM

Iata ce am primit azi, pe nesolicitate, de la agora:

Dragi parteneri si colegi,

Ultimele noutati eLiberatica pe scurt:
- A fost publicata lista completa a sponsorilor si partenerilor eLiberatica 2008;
- Noi speakeri de marca si-au confirmat prezenta;
- eLiberatica intra pe ultima suta de metri, mai sunt doar 3 saptamani in care puteti sa va inscrieti;
- Saptamana viitoare preconizam sa definitivam si sa publicam programul final al conferintei.

– Pe larg –

1. Lista completa a partenerilor si sponsorilor eLiberatica 2008 a fost definitivata si incheiata si poate fi accesata mai jos:

PLATINUM
 IBM Romania 

GOLD
 Microsoft Romania 

SILVER
 Red Hat / SNS  BitDefender  Romsym Data  Sun Microsystems  Conference.Ro / IntegraSoft  Dell 

BRONZE
 Mozilla  BIT Software 

Oare Microsoft si IBM stiu in ce mod sunt promovati ?

In josul mesajului, zice:

Nota: Primiti acest email deoarece ati participat la conferinta eLiberatica 2007, ati aratat interes sau v-ati inregistrat online pentru primirea buletinului de stiri eLiberatica sau stirile Agora Media. in cazul in care doriti sa nu mai primiti aceste mesaje, va rugam sa raspundeti acestui email prin reply si mentionarea in subiect a textului “doresc sa fiu dezabonat”. Va multumim pentru intelegere.

(Macar nu era textul ala’ cu “v-am gasit pe un site public”).
Evident, nu fac parte din nici una dintre categoriile  mentionate mai sus. In plus, mesajul n-a venit pe o adresa pe care as folosi-o la inscrieri pe site-uri straine. Imi las singurul cititor sa judece.