Archive for October, 2008

Exista A.N.P.C.P.P.S. !

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania.

Ce are in comun protectia consumatorilor cu promovarea serviciilor. Cine e dement sa mearga la “Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor” pentru a-si promova serviciile ?

Administratia financiara

M-am ambitionat, am muncit si mi-am luat apartament. Pe firma.

Spre deosebire de toate tarile unde firmele sunt sprijinite, unde initiativa e sprijinita, in Romania e invers. Guvernul gandeste: daca au initiative inseamna ca vor sa faca bani; daca vor sa faca inseamna ca e posibil sa reuseasca; daca o sa reuseasca, o se ne dea si noual; deci, hai sa luam partea noastra inainte. Asa ca, 1.5% din valoarea apartamentului, e platita anual catre stat sub forma de impozit.

Impozitul pe un apartament de 3 camere este undeva inspre 10,000 ron, adica aproape o suta de milioane de lei vechi. In marea lor bunatate, ne lasa sa-l platim in doua rate, una-n martie si una-n septembrie.

Am fost sa-l platesc. Mi-am aplecat capul cam 30 de cm sa cobor la nivelul ghiseului si ma simteam deja umilit. Doamna de acolo a asteptat, psihologic, 30 de secunde pana sa-mi acorde atentie. Poate avea treaba, nu-i imposibil (imporbabil e), dar putea sa zica un “ma scuzati o secunda”. Apoi, face o minune pe calculator, cum numai ea stie, si ma trimite la casierie. Aici ma intampina o doama care, culmea, zambea si mi-a facut despartirea de bani mai putin dureroasa.

Citeste tot post-ul

Ce telefon vreau

Am hotarat ca nu mai vreau smartphone. Ma enerveaza ca merge incet, ca mi se blocheaza, ca mi se apasa tasta degeaba. Aporoape de ideal e Nokia 1101.  Simplu, cu ecran cu cristale lichide, excelent pentru cei care isi iau telefon ca sa comunice. Basca ca are si lanterna.

Pe langa functiile de baza, mai vreau sa:

  • sa aiba camera; ca sa nu car un alt device cu mine
  • sa pot citi mailul pe el
  • sa “ma pot da” pe internet
  • sa pot sa vad si sa modific documente excel si word
  • sa pot vedea pdf

Deci, cred ca vreau un smartphone. Dara, pana acum, nici unul nu se misca repede. So, I wait.

Spaga lui Ontanu

Vezi si pe ziua.ro.

Mi-au ridicat a doua oara masina. N-am parcat complet legal, ci undeva in zona gri a legalitatii.

Am citit pe net despre asta, despre pareri si am ajuns la niste concluzia ca exista doua tipuri de soferi: soferi nesimtiti si soferi cu suficient de mult bun simt. Eu fac parte din a doua categorie.

Sambata trecuta, cautam un loc de parcare prin imprejurimi. Nu am gasit nimic (absolut nimic) si ma trag intr-un loc unde sigur nu incurc pe nimeni, unde nu stramtez drumurile etc. S-au gandit ca e statie de taxiuri, asa ca au ridicat masina.

Citeste tot post-ul