Archive for November, 2008

Ce site-uri sunt mai proaste decat cele cu manele ?

La inceput a fost distractiv sa cunosc utilizatorii wta.ro. Fara a aplica criterii puritane, am intrat pe fiecare site in parte si am vazut muuuulte. In topul calamitatilor: site-urile cu manele. Aici gasiti termeni interesanti (COMY ????, MP3 alese, etc), SEO “misto, macati-as”,  si popup-uri de sa ti se taie respiratia si incepi sa dezvolti RSI inchizandu-le.

Raspunsul la intrebarea din titlu este: site-urile despre CounterStrike !
Cum apare in nume: “cs”, “strike”, “clan”, mi se scoala firul de par de pe spate de-mi gaureste camasa. Invariabil, toate iti ofera “totul despre counterstrike”. Iar la voturi… sa te tii. Pana nu le votesi pe cele mai obscure topuri nu te lasa sa pleci de pe pagina. Gee, I really hate them !

Chiar nu le explica nimeni ca un site trebuie sa fie curat ? Ca vizitatorul trebuie respectat si nu enervat ? Ce-or avea in cap oamenii astia ?

P.S. Ce e COMY ? De ce apare obsesiv in site-urile cu manele ?

Tot ce vrei

Nu mai vreau nimic deoarece am totul. Iar daca vreau ceva nou, sigur il gasesc pe net.

Pe wta.ro s-au inscris cateva zeci de site-uri care ofera tot ce vrei. E chiar magic, acele site-uri reusesc sa ofere tot ce vrei in cateva pagini statice, o pagina de download manele si trei popup-uri consecutive care, de obicei, blocheaza browserul.

Probabil ca, in curand, o sa anunt falimentul google, in locul lui, inaltandu-se, falnic, ***-manele-***.ucoz.tk

CNP-ul, mama lui

Vivi, aici, se plange vehement ca fotoprint.ro i-a cerut CNP-ul cand a plasat o comanda.

Obligativitatea CNP-ului pe factura se afla in zona gri a legii. Nimeni nu stie daca trebuie sau nu. Am intrebat personal la administratia financiara si mi-au zis: “da, trebuie sa treceti toate datele de identificare ale clientului”. Apoi am citit si am rascitit Codul Fiscal, dar n-am gasit nimic in acest sens.

Cand incepi sa faci ceva vanzari si te trezesti cu controale bi-anuale, te gandesti de doua ori daca ceri sau nu CNP-ul. Cand te “invita” la garda financiara la sediu, si-i vezi pe toti inspectorii cum se lafaie pe o parte de masa si pe toti amarastenii platitori de impozite cocosati si umiliti dincoace, o sa-ti treaca cheful de amabilitati cu clientii. Cand faci un profit de 10 ron pe comanda si, desi ai toate taxele platite, mai cotizezi si cu o amenda de 4000 ron, iti cam bagi picioarele in ei de clienti recalcitranti.

Deci, Vivi, nu cu bietii oameni (care sufla si-n iaurt) trebuie sa te iei in piept, ci cu toata tara asta, incepand cu inspectorii garzii financiare.

Exista sisteme de e-payment in Romania care ar trebui sa se ocupe automat de fraude, fara ca asta sa te preocupe pe tine ca magazin online. Daca respectivele sisteme de e-payment nu imi cer CNP, nici tu nu ar trebui sa mi-l ceri.

1. Sistemele alea, de foarte multe ori (si pe buna dreptate) iti cer ulterior o copie dupa CI sau copie dupa card. In plus, banca stie destul de multe despre tine, deci CNP-ul e piece-of-cake.

2. Sistemele e-payment nu emit facturi. Asta e in continuare treaba magazinului, si, controalele de care vorbeam, tot la magazinele alea merg.

3. Daca sistemul de care vorbesti greseste si accepta o plata false, stii ce se intampla ?
Prostul plateste !!! Cred ca e evident ca prostul e proprietarul magazinului online

eco-horticultura

Stateam degeaba in aglomeratie, cand, din masina de langa, un domn bine, deschide geamul si arunca niste gunoaie pe jos, in plina strada (pareau a fi afise electorale). Pe masina, brand-uit: www.eco-horticultura.ro .

Daca cei care fac “Amenajari spatii verzi, gradini, parcuri, terase etc” arunca hartii pe jos, ce pretentie sa mai am de la orasenii ignoranti ? Sa ne mai mire ca, de-a lungul rezervatiei Piatra Craiului e plin de pungi, sticle de Cola si Frutti Fresh ?