Archive for March, 2009

Returnarea abuziva a produselor

Ma uitam pe net si iata ce vad:

Am cumparat un laptop de la E-mag, dar m-a dezamagit ecranul asa ca am renuntat la cumpararea ei si l-am trimis inapoi in 10 zile ca si renunt la cumpararea lui.
M-au sunat ca vor percepe o taxa de 10% din valoarea laptopului pentru ca nu se poate vinde ca si nou.

Cred ca folosesti legea ca un mod “legal” de a tepui magazinele online. Legea a fost data pentru protectia consumatorilor, sa nu se trezeasca cu alte produse, sa nu se trezeasca cu produse stricate sau la alte preturi decat le-au comandat. Nu sa iei tu produse, sa le testezi, sa te joci cu ele si apoi sa le dai inapoi, ca prostii de la eMag au bani.

Cand ai cumparat produsul ai stiut ce cumperi. Ai vazut specificatiile, puteai sa citesti reviewuri pe net etc. Daca produsul s-a defectat, da-l inapoi, ei iti dau banii si si-i recupereaza de la producator/importator. Dar, daca produsul nu-ti mai place, sau daca produsul (probabil comun) nu se ridica la standardele de produs premium, atunci da-ti cu tesla in oua si pe viitor fi mai cumpatat. Viata e plina de afaceri proaste, dar e vina ta si nu a magazinului de unde ai cumparat.

Nu-s angajat emag, nu-mi place de ei, mi-am luat deja doue tepe de la ei, si, mai mult, sunt intr-o oarecare concurenta cu ei. Dar mai mult ma deranjeaza nesimtirea unora ca tine si intreaga hoarda de speculanti care nu stiu decat sa se lamenteze cand unui nesimtit nu i se da apa la moara.

Sa nu fiu interpretat gresit: sunt 100% de acord ca un produs defect sa fie inlocuit. Sau, contravaloarea unui produs care nu respecta specificatiile prezentate sa fie rambursata. Dar nu sunt de acord ca un produs functional sa fie inlocuit dupa bunul plac al cumparatorului.

Termeni si conditii

Acum cativa ani, am luat de pe la toata lumea si am incropit un set de termeni si conditii pe care le-am publicat pe site-urile noastre. Azi, am verificat cine s-a inspirat de la noi. Prin inspirat, ma refer la exact aceleasi titluri de capitol si exact aceeasi formulare.

Am sa incep cu http://www.gamemag.ro/termeni.html si motivul e ca au uitat sa scoata o referire la all4web :)

Compania All4Web nu raspunde de eventualele defectiuni ale produselor cumparate in cadrul magazinului.

gamemag

Citeste tot post-ul