Archive for July, 2009

Spaga

Cand auzi la televizor “omul de afaceri” sau “patronul firmei” sau “administratorul firmei”, vezi un om caruia poporul i-a pus stampila de hot. Daca a dat o spaga, poporul l-a condamnat. Fiecare din noi dam spaga, insa, e caz penal doar daca spaga aia aduce foloase. Singura spaga tolerata e spaga inutila, spaga nedreapta, spaga care te lasa fara bani si nu primesti nimic in schimb: spaga cu care cumperi bunavointa de a-si face treaba pentru care sunt angajati cei care o primesc.

Cine sunt eu ? “Administratorul firmei F care locuia ilegal intr-un apartament de pe strata S alaturi de concubina sa X”. Inca n-am dat vre-o spaga cu folos.

Provincie vs. Bucuresti

Nu-mi place Bucurestiul, nu-mi plac bucurestenii. Nu e vorba de un sentiment de ura, doar de lipsa unei atractii fata de oamenii nascuti aici. Bucurestenii au invatat sa se “descurce”, nu le pasa decat de interesul propriu. M-am integrat in Bucuresti, incet incet am invatat sa ma “descurc”, sa imi urmez propriul interes. Nu stiu daca e bine sau rau.

Am venit aici, acum 13 ani, cu idea ca oamenii din celelalte orase ale tarii sunt mult mai cinstiti, mult mai buni. De-a lungul timpului, am avut contact cu oamenii din provincie, cu oameni din orasul natal si cu oameni din orase raspandite geografic. Ceea ce am observat m-a cutremurat: acestia sunt mult mai “descurcareti” decat “descurcaretii” din Bucuresti. Orice fac, fac cu speranta unui castig neprevazut. Cateva puncte:

Citeste tot post-ul

Hoi2 Arma 1.3 beta 2 units statistics

For HOI2 enthusiasts, I parsed the config files and I extract the values for land and air units.

You can find it, zipped, in xlsx format here: units_arma13b2.

In excel 97 format (XLS), here: arma13beta2xls .