Toshiba a fost un brand interesant acum cativa ani. Astazi, este un brand comun, usor sub medie. Am achizitionat (de la ASEsoft) doua notebook-uri Toshiba in ultimii doi ani, si ambele au avut probleme serioase: unuia i-a crapat memoria si pe celalalt l-am primit cu pixeli morti. Pe niciunul nu l-am reparat in garantie; referitor la cel cu pixeli morti mi s-a zis ca e “in parametrii”.

Desi legal este corect, un astfel de raspuns nu poate decat sa transmita: “Toshiba va vrea banii. Dupa ce ati platit, parerea voastra nu mai conteaza.

Un display costa cam 3 dolari, cu transport si instalare vin vreo 6. Chiar merita sa urinezi pe propria imagine pentru $6 ? Prin natura meseriei mele, “lumea” imi cere parerea. Oare cat de departe va ajunge, prin viu grai, mesajul: “In nici un caz Toshiba !”. Oare cat de mult trebuie sa investeasca Toshiba in marketing ca sa-l convinga pe invidivul care a economisit bani de laptop sa si-i riste, cand acesta tocmai au primit un sfat atat de categoric ? Cat s-ar fi schimbat imaginea lor, in fata celor cativa oameni, daca raspunsul meu era: “Toshiba e ok, eu am doua si sunt multumit de ele”. Din nefericire, TOSHIBA NU E OK, TOSHIBA SUCKS.