Archive for October, 2009

Crin Antonescu

Nu există două Românii! Există o Românie în care oameni sunt în grevă, oameni sunt în stradă, unii ca să protesteze, alții pentru că nu mai au de muncă. Românii au dreptul de a trăi cât se poate de bine acum, nu când vor rapoartele prezidenţiale, nu când le prognozează guvernul şi Fondul Monetar Internaţional!

Asa incepe site-ul dl. Crin Antonescu, http://www.crinantonescu.ro/. Pura si nerusinata demagogie ! Fara continut, fara forma, candidatul nostru urla catre lunå ca tot romanul frustrat. Tot prin site, ne propune “solutii de bun simt”. Oare solutiile de bun simt o sa produca bani din neant ? O sa indestuleze gaurile din buget, o sa puna pe linia de plutire companiile care isi inchid portile si trimit salariatii in somaj ? Nu, o solutie de bun simt este o solutie de compromis, o solutie romaneasca, o solutie care sa multumeasca electoratul.

Pe site zace textul “Actiunea Antonescu” ! Ce contradictie aberanta intre mesajul “de bun simt” de mai sus si mana de fier pe care o sugereaza numele Antonescu. Candidatul a fost pedepsit cu o asociere nefericita de nume si prenume. Numele unui maresal din WW2 alaturi de numele unei flori pure. Mesajul moale si fara coaie il recomanda mult drept Crin decat drept Antonescu. Un fel de Agamita Dandanache modern.

Cautati pe google: Iliescu, Constantinescu, Basescu. In toate cazurile vor iesi primii fostii presedinti si cel in exercitiu. Apoi cautati Antonescu. Ma tem ca maresalul Antonescu l-a batut la optimizarea SEO.

SEO pe genunchi

Un client cart.ro a apelat la un “profesionist” sa-i optimizeze site-ul.

Un site care apare al X-lea pe google la cautarea dupa “optimizare seo”, care arata decent, un site pe care cineva ar putea incerca sa contracteze servicii. Teapa !!!
Cum de altfel s-a intamplat si cu clientul nostru, pe care sa-l numim X. Am schimbat numele ca sa nu afectez negativ un om de buna-credinta.

In prima faza, expertul din povestea noastra ii spune clientului ca site-ul este penalizat pentru ca paginile mai vechi duplicau continutul site-ului nou, mai exact a paginii principale. Evident, expertul n-a obosit sa verifice ca de fapt, paginile vechi erau redirectate permanent (301 Moved Permanently) catre pagina principala, deci nu putea fi vorba de duplicare. Oricum, preferinta expertului a fost sa primeasca 404, ceea ce noi am implementat relativ rapid si fara mare taraboi.

Citeste tot post-ul

Computerele in Romania

Guvernul roman tocmai a decis ca toti contribualili au computer. Sa va explic de ce: ma duc la Trezoreria Sect 3 cu un OP facut pe calculator, dar cu o data mai veche. Mi se refuza, moment in care o rog pe tanti sa ma lase sa fac unul manual. Mi-a zis ca “s-a dat ordin” sa nu se mai primeasca OP-uri facute de mana, ci doar cele facute pe calculator. Am intrebat-o:

- Dar daca o firma nu are computer ? Sau imprimanta ?
- In ziua de azi toata lumea are !
- Si totusi, daca n-are ce face ?
- Roaga pe cineva sa-i faca unul.

Well, eu n-am ! Le-am vandut pe toate ca sa am de unde sa platesc datoriile catre stat. Am banii in cont (o parte), dar nu pot sa-i trimit. Ce-o fi de facut ? Timp in care penalizarile curg.

Am facut download la programul de OP-uri de pe mfinante.ro. Cu rusine admit ca nu stiu sa-l folosesc, desi am ceva experienta. Ce-o face un utilizator de computer de nivel mediu ? Unul care are o fabricuta de mobila ?

La posta romana, unde eu am cerut sa se lucreze corect si sa nu mia greseasca la calcule, mi s-a replicat: “nu avem calculatoare, facem totul de mana”. Pai poporul de unde dracu’ sa aiba ?

2,000,000,000 hituri

Serverul de contorizare WTA a procesat 2 miliarde de hituri, fara restart si fara interventii tehnice. Este vorba de un computer care a trecut prin foc si sabie: atacuri DOS si DDOS, atacuri la sistemul de operare etc etc etc.

Urez mult succes in continuare intregii echipe.

Stirile ProTV

Am primit deja patru mailuri, pe patru adrese diferite, cate un “newsletter” de la stirile ProTV. Chiar si pe adresa de cart.ro, pusa online, saracuta, acum cateva zile. Ce o fi in capul lor ? Chiar nu se sesizeaza nimeni ???

RUSINE, ProTV !!!!!

Sunt imbecil. Era un preludiu al unui atac phishing, targetat catre banca BT. Si n-avea legatura cu televiziunea de mai sus. Soorry, ProTV.

Ce e interesant e altceva: tocmai am reluat activitatea cu BT, de vre-o 3-4 zile. Dubioasa coincidenta…