Archive for June, 2010

Suzeta

“Mi se spune «suzeta». Nu ştiu de ce, probabil pentru că sînt dulce sau copilăroasă” – Sînziana Buruiană

Copilăroasă, în sensul ca tot pe ce puna mana baga in gură. Dar la ce se referea prin dulce ? Oricum, fătuca n-arata rău, se pare ca stie si meserie, deci poate fi o partida buna.

N-am sa comentez mult, ca ma simt penibil, e ca si cum as lupta un meci de box cu un autist. Doar una mica. Cum naiba si-a numit familia Buruiană plodul “Sînziana” ?

Apocalipsa lui Boc

Desi pare o gluma, e cat de poate de real: exista un domn, Emil Bock, care a scris o carte care se cheama Apocalipsa.

Cat despre bugetari: afara cu ei !
Las’ ca ne guvernam singuri, cat ce complicat poate fi sa asfaltezi o strada sau sa faci un pod ?

Evident, glumesc, insa trebuie ca sistemul public sa fie mai eficient: un bugetar la 30 oameni mi se pare decent.
(acum avem un bugetar la 13 oameni)

Catedrala Opulentei Neamului

Prea m-am luat de fanaticii penticosatli, acum e randul mercantililor ritului ortodox.

Acum cateva zile BOR-ul a anuntat ca se imprumuta de la banci de 200,000,000 EUR sa construiasca Catedrala Mantuirii Neamului. Sau 400,000,000 ? Nu conteaza…

Anuntul se grabeste sa le linisteasca: banii nu sunt de la buget-ul prea mic al statului, ci sunt de la contributiile romanilor pe viitori 15 ani. Probabil ca romanii se vor ruga, si, Dumnezeu, in loc de mană, le va arunca catre 10 eur per familie.

N-am s-o iau pe urma multor discutii de pana acum, toate extrem de pertinente: de ce nu fac spitale, camine de batrani, cantine sociale, camine pentru copii ? Nu, pentru ca stiu de ce: ca orice alta institutie, ca orice SRL, BOR-ul trebuie sa produca bani. Multi !

Catedrala asta e un moft nascut dintr-un orgoliu fara masura, din interes si din mintea imputita a celor care ar trebui sa pastoreasca poporul asta zapacit.

Citeste tot post-ul

Pastori si semafoare

Ma uitam pe niste poze ale pastorilor penticostali si am constatat ca toti se roaga cu mainile larg deschise, spre lateral sau ridicate.

Ma gandesc ca se joaca de-a copacii. Sau ca se antreneaza pentru dirijarea circulatiei rutiere.

Poza e a unor pastori romani, e luata de pe Facebook, sper ca nu violeaza vre-un copyright.
La fel ca si ORDA, am inteles ca Dumnezeu ia spaga. E baiat destept, greu sa-i faci flagrant: in loc sa ia personal banii, ma someaza sa-i depun intr-o anume caseta dintr-o anume biserica. Evident, nu da chitanta, ca e proba materiala la proces. Daca e sa-L dai in gat, n-ai martori, ca si aia sunt ai Lui: Martorii lui Iehova.