Archive for December, 2010

Se termina 2010

Se termina cel mai infect an pe care am avut ocazia sa-l traiesc. Si se termina la fel de bine precum a trait:

  • mi s-a retinut permisul de conducere, din cauza unui cocalar din Valcea
  • nu mai pot sa plec cu masina mea in vacanta
  • am muncit pe branci sa mutam depozitul, m-au blestemat toti colegii ca i-am hamalit toata perioada sarbatorilor
  • mi-am fortat spatele in timp ce caram un palet de carti, si apoi am cazut in cap si l-am stricat de tot
  • asa ca e posibil sa nu mai pot schia in vacanta
  • banca mi-a poprit abuziv contul personal si m-a lasat fara banii de concediu. E simplu sa-i recuperez: tre’ sa-i dau in judecata si sa stau prin tribunale un an sau doi
  • mai sus am enumerat doar belelele usoare, pe cele grele nu le zic ca… cine stie cine le citeste…

In conscinta, la anu’, o sa-mi vand masina, o sa-mi iau un set de triciclete copii si am sa imi dau demisia, ma angajez la Fisc si o sa am grija de toti nenoricitii carora le-a mers bine in 2010.

Intre timp, va urez un An nou fericit, multa sanatate si tot ce va doriti.

Vine Craciunul ! Si revenionul !

De mic mi-a placut Craciunul. Aveam vacanta, mama gatea tot felul de minunatii, miros de brad, portocale, banane, Cola, Fanta, tot ce-mi puteam dori la vremea respectiva. Pe vremea mea nu existau carti de Craciun, se pare ca lui Ceausescu nu-i placea de Mos Craciun.

Acum ma bucura doar ca apuc sa dorm si sa nu fac nimic. Nici sa ma joc pe computer nu mai am chef, vreau doar sa stau. Si e la fel de ani buni de zile. Ma bucur ca-mi vad familia (pe care-i intalnesc oficial de 3 ori pe an), mananc putin, de regim, gust un vin si cam asta e tot.

Dar ce urasc cu adevarat e Revelionul! Il gasesc ca cea mai fortata si anosta petrecere. Ne intalnim printr-un club / bar / restaurant, sau pe la cineva pe acasa, ne fortam sa ne bucuram, ne uram toate cele bune toata noaptea, ne ametim si ne sunam toti cunoscutii, in mare, facem fiecare cate un penibil show personal…

Ne promitem tot felul de tampenii, promisiuni de care ne tinem doar 2-3 zile, ne petrecem noaptea fiind siguri ca anul viitor vom schimba ceva radical in viata noastra. Ca vom fi faimosi si bogati, ca ne vom remodela corpul, ca vom invata a alta limba straina, ca ne vom schimba job-ul. Ne facem recensamantul actiunilor si rezultatelor de anul trecut, dar uitam sa comparam rezultatele cu promisiunile pe care ni le-am facut anul trecut. De ce ? Pentru ca e deprimant.